skip to Main Content
Specialist in narrow webbings and webbing products
info@juritex.nl +31 (0) 416 541 700

Katoenkoord

Katoenkoord is er in allerlei verschillende afmetingen en kleuren en kan voor veel verschillende toepassingen gebruikt worden. Voor welke toepassing u dit product ook nodig heeft, wij produceren het voor u.

Katoenkoord van Juritex

In het dagelijks leven komt u vaak katoenkoord tegen, vaak zonder dat u het in de gaten heeft. Wij produceren dit product dan ook voor diverse toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan het afspannen van tenten, luifels en windschermen. Maar doordat koord van katoen een erg mooie uitstraling heeft wordt het niet enkel voor functionele toepassingen ingezet, maar ook als versiering en verfraaiing. Zo kan katoenkoord ook perfect gebruikt worden voor het maken van sieraden en andere creatieve toepassingen, zoals vrechtgaren voor de manen van paarden. Dit wordt ook wel gewaxt garen of pektouw genoemd. Het katoenkoord van Juritex is altijd van zeer hoge kwaliteit, heeft een natuurlijke uitstraling en voelt zeer zacht aan.

Wil je meer weten over dit product?

Vraag dan informatie aan door het formulier in te vullen via onderstaande knop.

Informatie aanvragen

Verschillende soorten koord

Bij Juritex produceren we niet alleen koord van katoen maar maken wij gebruik van verschillende soorten materialen om tot de productie van koord te komen. Zo maken wij, naast katoen, gebruik van grondstoffen zoals: polypropyleen, polyester en polyamide. Daarnaast kunnen we hierbij variëren in de techniek van produceren zoals: gedraaid, gevlochten of gebreid. Hierbij kijken we uiteraard naar de toepassing waar het product voor gebruikt wordt. Bij Juritex produceren we voornamelijk koord met een dikte van 1 mm tot 10 mm in diameter, maar we kunnen de dikte van het koord vergroten mocht dat uw wens zijn. Kijkend naar de kleur van het koord maken we veelal gebruik van naturel/wit of zwart. Geeft u toch de voorkeur aan een specifieke kleur koord? Dat is bij Juritex ook mogelijk!

Contact

Voor een breed assortiment aan standaard fournituren en maatoplossingen voor verschillende branches bent u al jarenlang bij Juritex aan het juiste adres. Zo hebben wij de beschikking over een erg breed en divers assortiment en altijd een grote voorraad. Maar Juritex is meer dan dat. Wij zijn namelijk een partner die graag met u meedenkt, innoveert en op snelle oplossingen op maat biedt. Ons eigen, uitgebreide machinepark geeft ons die mogelijkheden tot snelle maatoplossingen. Daarnaast denken we bij Juritex graag met u mee. Heeft u bijvoorbeeld een vraag over één van onze producten of over onze mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij gaan graag met u in gesprek om samen met u het beste eindproduct te realiseren!