skip to Main Content
Specialist in narrow webbings and webbing products
info@juritex.nl +31 (0) 416 541 700

Klittenband

Klittenband is in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Het is een sluiting of verbinding die je los kan trekken en bestaat uit twee lagen: een ‘haakzijde’ en een ‘luszijde’. De haakzijde bestaat uit een stuk textiel met hele kleine haakjes en de luszijde is bedekt met nog kleinere, harige lusjes. Door de twee lagen samen te drukken haken de haakjes zich aan de lusjes vast en heb je een sluiting. Door de sluiting los te trekken klinkt het karakteristieke, scheurende geluid. Het product kan op veel verschillende ondergronden toegepast worden. Bij Juritex kijken we graag met u mee voor welke toepassing klittenband voor u geschikt kan zijn.

Mogelijkheden van klittenband

Dit product wordt veelal geproduceerd van polyamide of een mengsel van polyamide en polyester. De sterkte van een klittenbandverbinding hangt voor een groot deel af van de breedte van het oppervlak. De meest voorkomende breedten zijn 16, 20, 25, 30, 38, 50 en 100 millimeter. Heeft u graag een sterkere of een minder sterke klittenbandverbinding, dan kunnen we het oppervlak ook smaller of breder maken. Qua kleur produceren we vooral in wit en zwart. Heeft u het product liever in kleur? Ook dat is geen enkel probleem, wij kunnen altijd snelle maatoplossingen leveren.

Wil je meer weten over dit product?

Vraag dan informatie aan door het formulier in te vullen via onderstaande knop.

Informatie aanvragen

Toepassingen

Wij produceren klittenband door het product te weven, daarna is het eventueel nodig om te belijmen met verschillende lijmlagen. Dit is afhankelijk van de toepassing en ondergrond. We creëren dit product voor verschillende toepassingen zoals bijvoorbeeld: schoenen, werkkleding, tenten, fietstassen, opnaaibaar haak- en lusband, zelfklevend haak- en lusband, coins/rondjes, technische toepassingen, straps en kabelbinders. Vrijwel bij alles wat bevestigd moet worden kunnen we een oplossing bedenken. Dus heeft u een toepassing waarbij dit product de oplossing kan zijn? Wij denken hierin graag met u mee. We hebben mogelijkheden genoeg!

Plastic haakband

Een plastic haakband is een geëxtrudeerde kunststof folie. Geëxtrudeerd haakband is een zeer soepel, zacht, glad en economisch soort klittenband. De tegenpool kan uit verschillende materialen bestaan, zoals velours of non-wovens. Geëxtrudeerd haakband wordt vaak gebruikt in de medische sector voor bijvoorbeeld aan bandages. Het product wordt meestal verlijmd aangebracht, maar is ook naaibaar. De haak is in verschillende groottes leverbaar. Ook leveren we een variant waarbij dit haakband voorzien is van een premium velours, zodat er een back to back versie ontstaat.

Contact

Dankzij ons uiterst moderne machinepark bieden we ontzettend veel mogelijkheden voor snelle maatoplossingen. Daarnaast zijn wij met onze jarenlange ervaring ook ten alle tijden bereid om met u mee te denken en u te helpen aan de juiste oplossingen. Heeft u bijvoorbeeld een vraag over welk soort klittenband u het beste kunt gebruiken, welke breedte of welke kleur moet het product hebben? Of heeft u een vraag over een ander product? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Door onze grote materiaalkennis kunnen wij u altijd ondersteunen en van een gedegen advies voorzien. Alles zodat u tevreden bent.