skip to Main Content
Specialist in narrow webbings and webbing products
info@juritex.nl +31 (0) 416 541 700

Koordstoppers

Juritex produceert koordstoppers in allerlei soorten en maten. Enkel of dubbel, transparant of met een kleur, een koordstopper of een koordeinde. Alles is hierin mogelijk.

Verschillende koordstoppers

De keuze voor de juiste koordstopper hangt af van een aantal factoren. Wat voor type koord wordt er gebruikt? Wat is de breedte of doorsnede van het koord? Wilt u de koordstopper kopen enkel voor functionaliteit of wilt u hier graag mee opvallen? Wilt u een koordstopper van metaal of van kunststof? Allerlei vragen waar wij u graag bij helpen. Enkel zodat u het juiste product tot uw beschikking hebt.

Wil je meer weten over dit product?

Vraag dan informatie aan door het formulier in te vullen via onderstaande knop.

Informatie aanvragen

Koordstopper metaal of kunststof

Een koordstopper van metaal heeft een zwaarder gewicht dan een kunststof stopper. Het metaal geeft ook direct een stoere, authentieke look aan het voorwerp waaraan ze gebruikt worden. Er zijn verschillende metaal kleuren verkrijgbaar. Wilt u toch liever een kunststof koordstopper kopen? Deze zijn wat lichter van gewicht en zijn ook in allerlei kleuren verkrijgbaar. Zowel metalen als kunststof stoppers hebben een knop aan het uiteinde en een metalen veer aan de binnenkant. Door de knop in te drukken kun je gemakkelijk de lengte van het koord korter of langer maken, laat je de knop los dan klemt de metalen veer het koord vast.

Koordeinde of koordstopper kopen

Een koordstopper en een koordeinde hebben erg veel gelijkenissen, maar zijn niet helemaal hetzelfde. Ze hebben namelijk een iets andere functie. Zowel koordstoppers als koordeinden dienen om (elastisch) koord aan te sjorren en/of deze op zijn plaats te houden. Door het veertje wat in de stopper zit kun je het koord naar wens korter of langer maken. Een koordeinde zit, zoals de naam het al zegt, aan het einde van het koord en zorgt ervoor dat het koord niet gaat rafelen. Met een koordeinde voorkom je bijvoorbeeld dat een koord in de ‘tunnel’ van een capuchon kan worden getrokken.

Juritex, voor al uw vragen

Naast koordstoppers heeft Juritex een breed assortiment aan fournituren voor de textielverwerkende industrie. Bij ons bent u aan het juiste adres voor zowel standaardfournituren als maatsoplossingen voor uiteenlopende branches. Door ons moderne en uitgebreide machinepark bieden wij ontzettend veel mogelijkheden voor snelle maatoplossingen. Met onze jarenlange ervaring en uitgebreide materiaalkennis willen wij ten allen tijden graag met u meedenken en u van gedegen adviezen voorzien. Heeft u bijvoorbeeld een vraag over koordstoppers of over een ander product? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!