skip to Main Content
Specialist in narrow webbings and webbing products
info@juritex.nl +31 (0) 416 541 700

Klemgespen

Wanneer u spanbanden of sjorbanden vast wilt maken, kunt u het beste klemgespen gebruiken. Hiermee kun je handmatig de spanband of sjorband op spanning zetten. Voor verschillende klemgespen van de beste kwaliteit moet u bij Juritex zijn!

Klemgespen van Juritex

Bij Juritex heeft u de keuze uit veel verschillende typen klemsluitingen. Welk type klemgesp u nodig heeft is afhankelijk van waar u deze voor gaat gebruiken. Maakt u bijvoorbeeld regelmatig gebruik van een aanhanger dan is het belangrijk dat uw lading goed vast zit. U stemt dan het type klemsluiting af op het gewicht van de lading en de specificaties van de gebruikte banden. Uiteraard adviseren wij u graag welk type klemsluiting voor u het beste is. Bij ons heeft u de keuze uit verschillende afmetingen en kleuren. Daarnaast zijn bij Juritex klemgespen zowel apart verkrijgbaar als in combinatie met een spanband of sjorband.

Wil je meer weten over dit product?

Vraag dan informatie aan door het formulier in te vullen via onderstaande knop.

Informatie aanvragen

Gebruik klemgesp

De combinatie van een spanband of sjorband met een klemgesp wordt gebruikt om diverse ladingen vast te sjorren. Er is een verschil tussen een spanband met klemgesp en een spanband met ratel. Bij een spanband met ratel wordt de band zo strak mogelijk gespannen, bij een spanband met klemgesp doe je dit handmatig en kan daardoor niet zo strak gespannen worden als met een ratel. Daardoor is de spanband met klemgesp wat minder geschikt voor het vervoeren van hele zware materialen, maar des te meer geschikt voor een lading met een zelfverende werking. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tuinafval of andere losse onderdelen als lading.

Je gebruikt de klemgesp door de band er aan de achterzijde doorheen te steken. Dan trek je de band door de gesp en kun je deze vervolgens met de hand aantrekken. Door de gesp blijft de band dan in de stand staan waarop je de band hebt losgelaten en schiet deze niet meer los.

Contact

Juritex is al jarenlang hét adres voor een breed assortiment aan standaardfournituren en maatoplossingen voor verschillende branches in de textiel verwerkende industrie. Maar naast een breed assortiment en een grote voorraad is Juritex meer. Wij zijn namelijk een partner die met u meedenkt, innoveert en op maat uitvoert. Ons eigen machinepark biedt ons de mogelijkheid om voor u ten allen tijden een snelle maatoplossing te bieden. Daarnaast delen wij graag onze jarenlange ervaring en uitgebreide materiaalkennis met u. Heeft u bijvoorbeeld een vraag over labels of over een ander product? Neem dan contact met ons op, er staat altijd een professional voor u klaar om u te helpen met al uw vragen.